Logo Haarlem in a Box

Haarlem in a Box

Ons voortdurende streven is om positieve invloed te brengen in diverse richtingen: lokale ondernemers vinden bij ons een extra kanaal om hun producten aan te bieden, ontvangers van onze Boxen worden verrast met geluksmomentjes bij het aanschouwen van heerlijke inhoud, en we zetten ons in voor goede doelen zoals de Voedselbank. Daarbovenop willen we graag onze bijdrage leveren aan het creëren van kansen voor mensen die weliswaar zeer capabel zijn, maar wellicht niet zo eenvoudig aan een baan komen.

Logo Haarlem in a Box

Trotse ondernemers in de spotlight!

‘Combinatie van start en afgaan winkels’

In 2017 begonnen twee broers aan het initiatief van City in a Box met de missie om ondernemers in de spotlight te zetten én de locals kennis te laten maken met al het lekkers dat de stad te bieden heeft. Hieruit voort kwamen de lekkerste en meest originele Kerstpakketten van de stad! Sindsdien verzamelen we de lekkerste ambachtelijke producten van lokale bodem in onze boxen.

Naast het steunen van lokaal ondernemerschap willen we ook graag lokale werkgelegenheid steunen. Hierdoor hebben we er voor gekozen onze pakketten in te laten pakken op sociale werkplaatsen. Het houdt namelijk niet op bij het simpelweg verzamelen van lekkere lokale producten. We willen graag een steentje bijdragen aan de werkgelegenheid onder de toppers die nèt iets minder makkelijk aan een baan komen.

Lokale partners

Cronje

Trotse eigenaar en oprichter van Notenzaak de Cronjé waant zich iedere dag in een notenparadijs. Fred maakt samen met zijn team de lekkerste vers gemaakte nootjes en pindakaas uit de regio. Daarnaast verkopen ze de lekkerste lekkernijen uit de regio. Dat maakt Notenzaak de Cronjé dé kwaliteitswinkel in Haarlem.

Max's Organic Mints

Max’s Organic Mints is Nederlands enige mintje dat helpt TO FEEL FRESH & GO GREEN tegelijkertijd. De mintjes zijn op basis van biologische suiker en natuurlijke smaakmakers, zónder gelatine. Klinkt zo logisch dat je bijna verwacht dat dat normaal is, toch? Voor Max’s Mints is het dat ook. Doei kunstmatige zoetstoffen, chemische smaken en gelatine. Hallo fijne verfrissing!

Paulies Ginger

De liefde, pure smaak en een gezonde lifestyle, daaruit is Paulies Ginger ontstaan. Toen Paul’s vrouw Yvonne koos voor een leven zonder alcohol, wilde hij het allerbeste alcoholvrije drankje voor haar maken. En wat een succes! Na een lange zoektocht maakte Paul de ultieme gemberdrank. Niet alleen zijn vrouw is er verliefd op, het is een liefhebbend gezond drankje van velen!

De Haarlemse Bakker

De Haarlemse Bakker is dé bakkerij in Haarlem. Als familiebedrijf werken ze samen met de gemotiveerde medewerkers met enorm veel passie en liefde. De Meester-Bakkers werken dag en nacht met uitsluitend de beste grondstoffen om een breed scala aan overheerlijke specialiteiten te maken. In onze Haarlemse kerstpakketten vind je één van deze specialiteiten in de vorm van kerstkransjes.

Den's Slijterij

Bij Den’s slijterij in Haarlem doen ze er alles aan om behalve een leuke en gezellige slijterij ook een vakkundige slijterij te zijn. Enthousiasme, kennis, passie voor het product ‘drank’ in zijn algemeenheid en altijd op zoek naar iets nieuws of speciaals. Deze drijf heeft ervoor gezorgd dat er ook eigen Den’s likeurtjes op de markt zijn gekomen. Deze heerlijke likeurtjes zijn op dit moment alleen nog in de winkel én in een Haarlem in a Box te vinden.

Vinites Wijnhandel

Wijnimporteur en familiebedrijf Vinites werd in 1979 opgericht door wine lover en eigenaar Eddy de Boer. Vanuit Italië vertrok Eddy met als missie de harten van de Nederlandse wijndrinkers te veroveren met Italiaanse wijnen. En wat een succes! Met een professioneel, gepassioneerd en servicegericht team van wine lovers zijn ze vanuit Haarlem actief op de hele Nederlandse markt. Met Haarlem to Hope wijn als extra lokale trots.

Zuivelhoeve Tromp Haarlem

In het centrum van Haarlem is Kaashuis Tromp te vinden. Ondanks dat ze onderdeel van een nationale franchise zijn, is het een trotse lokale winkel met veel lokale producten. Iedere dag wordt hun winkel door trouwe bezoekers én toeristen bezocht. Hun grootste troef? Hun eigen heerlijke producten natuurlijk!

Or Tea

Koffie Or Tea? Or Tea? natuurlijk! Zij bewijzen dat thee het nieuwe bakje troost is. Unieke, biologische blends in ecologische verpakkingen. Heb jij hun kerstspecial al gezien?

Brouwerij Uiltje

De missie van Brouwerij Uiltje is min of meer paranoïde: f*cking goed bier brouwen. Sterker nog, het brouwen van het beste Nederlandse bier. Ze houden de verbluffende kwaliteit van hun hoppige bier zo hoog mogelijk. De uil heeft een scherpe, compromisloze smaak. Dus ontspan, leun achterover en geniet van de hoppige bier!

Brouwerij Jopen

In 1994 vierde ons stadje Haarlem haar 750-jarig bestaan. Om deze ooit zo glorieuze brouwers-stad eer aan te doen werden twee vergeten Haarlemse bieren geïntroduceerd. En zo werd brouwerij Jopen, vernoemd naar de grote biervaten van vroeger, geboren. Sindsdien brouwen ze vol enthousiasme craft bier dat anders is dan normaal.

Brouwerij Apenzaken

Brouwerij Apenzaken is een not for-profit brouwerij uit Haarlem. Zij zetten zich in voor het redden van bedreigde aapsoorten om een duurzame bijdrage te leveren aan een betere wereld. Het speciaalbier is het middel, het redden van de apen het doel. Ze doneren hun winst aan organisaties die zich inzetten voor het behoud, de bescherming en de opvang van bedreigde primaten.

Roads Print en Pixels

Zonder Roads geen Haarlem in a Box. Deze helden zetten zich vol enthousiasme in om de leukste kerstpakketten uit Haarlem in te pakken. Roads Print en Pixels is een sociale firma. Er werken mensen met een achtergrond in de GGZ of verslavingszorg die bezig zijn met het hervinden van structuur, dagbesteding of werk.

Netwerk van ondernemers

Sinds 2017 verzorgen we lokale kerstpakketten en relatiegeschenken voor trotse bedrijven. Om zoveel mogelijk te betekenen, hebben we een groot netwerk van lokale ondernemers in steden door heel Nederland.